Това е решението на Бургаския окръжен съд, предаде местното издание "Флагман".

Стоянчов обжалва днес мярката си за неотклонение, с искане тя да бъде променена в парична гаранция.

Бургаският рецидивист отново не изневери на ексцентричния си стил. Докато бе вкарван в съдебната зала под строга охрана и с пранги на ръцете и краката, Стоянчов „поздрави“ с размахване на средни пръсти чакащите го журналисти.

Рижата дръпна интересна тирада пред бургаския окръжен магистрат Петя Георгиева, явно опитвайки се да си издейства освобождаване от ареста.

"Искам да ви помоля да ме пуснете под гаранция, действително карах този мотор, но не съм го откраднал. Явно момчето се е издухало, че съм се забавил да му го върна. Няма да се укривам или да правя престъпления, ще ходя да си бачкам по строежите. Имам приятели лихвари и ще намеря парите за гаранцията“, коментира в типичния си стил Малката Рижа, който беше заложил на ексцентрична прическа, тип „гребен“.

Представителят на Окръжна прокуратура Георги Чинев бе категоричен, че Стоянчов трябва да остане зад решетките. Държавният обвинител се мотивира с това, че Рижата е обвинен в тежко извършено престъпление, при което използвал заплахи и техническо средство. От проведеното разследване и разпити на свидетели пък можело да се направи обосновано предположение, че именно рецидивистът е извършител на престъплението.

Прокурор Чинев отбеляза, че Стоянчов е задържан под стража от два месеца, а по закон максималният срок, при който той може да предстои зад решетките, е 8 месеца.

Съдия Петя Георгиева мотивира решението си до остави Станчов с това, че са събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че именно Стоянчов е извършител на престъплението.

Малката Рижа обаче явно не бе съгласен и обяви: "Ще го карам по общия ред това дело!". Той проведе кратък диалог със съдията, като подпита Петя Георгиева за квалификацията на обвинението си.

”Грабеж ли е това, госпожо? По-малко ли е наказуемо?!”, попита той.

Магистратът обяви, че той е обвинен за присвояване като добави, че е осъждан, а освен това не е открит на постоянния си адрес и се наложило полицаите да го издирват. Предстои да се изготви и съдебно-психиатрична експертиза, която също може да спомогне за промяна на мярката на Стоянчов.

На излизане от залата Рижата замени средните пръсти с колоритно обръщение към журналистите: Сладури, да се усмихвам ли!

Ако бъде признат по сегашното обвинение, Стоянчов може да получи от 3 до 12 години затвор. Твърде вероятно е обаче то да се преквалифицира.

Малката Рижа бе арестуван за пореден път за кражба на мотор в жк „Меден рудник“.