Сигналът за първия инцидент, който е станал на пътя Айтос – Бургас, на около 1 км. преди разклона за село Съдиево, е подаден около 7.30 ч.

Удрят се три леки автомобила – „Опел Астра”, „Мерцедес С 220” и „Форд Фокус”. Причина за верижния сблъсък е спиране на първия автомобил и недостатъчна дистанция между него и следващия го  „Мерцедес”, в който се блъска фордът, пътуващ трети в колоната в посока Бургас. 

В бургаската болница са транспортирани водачката на мерцедеса и нейната спътница, които по първоначални данни не са тежко пострадали. 

Десет минути по-късно по пътя Бургас – Маринка, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътната мантинела, лек автомобил „Пежо 405” с бургаска регистрация.

Шофьорът и двамата пътници са откарани в „Шокова зала” на УМБАЛ-Бургас. В момента се уточнява състоянието на пострадалите. 

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 17 тежки катастрофи. 17 души са пострадали, информира МВР. В София са станали 151 леки катастрофи.