Ако сте на 50 г. или по-възрастни, работите или сте безработни, можете да се възползвате от проекта „Сребърен град”, който община Бургас разработва, заедно с Будапеща, Тревизо, Марибор, Галац и Загреб.

Той е насочен към пряко практическо обучение на възрастни граждани в две направления – бизнес предприемачество и компютърни умения.

В анкетно проучване бургазлии над 50 години са обявили, че изпитват най-сериозна нужда от придобиване на умения по бизнес предприемачество и компютърна грамотност, тъй като са били възпитани в друг обществен строй с планова икономика, нямаща нищо общо с реалните условия на конкуренция на свободен пазар.

Няма бариера пред желаещите, но по принцип е поставен минимум за средно образование. Обученията са безплатни, 5 дни в седмицата, по 4 часа. Срокът за набиране на кандидати е до 4 април.

Подавайте заявления на улица „Царица Йоана” 2, бившата сграда на ВиК срещу гарата.

Телефон за връзка 0879 017 662, 663 или 664. Групите ще бъдат до 20 души, за да може да бъде обърнато конкретно внимание на всеки обучаващ се. Курсовете ще протичат в залата на Областния информационен център в Бургас. Амбицията е те да бъдат максимално близки до практиката.