След няколкократни заплашителни обаждания за лична саморазправа, депутатът Сидеров нахлу в сградата на телевизията с личната си охрана и явното намерение да влезе направо в студиото. Нахлуването на Волен Сидеров беше съпроводено с непристойни заплахи и обидни квалификации към журналистите на БНТ, заявиха още медията.
БНТ никога не е отказвала правото на отговор, когато основанията за това са налице. Правото на отговор се урежда по специален ред по Закона за радио и телевизия, коментираха още журналистите. Волен Сидеров обаче категорично отрече да е нахлувал в студиото на „Панорама”.
Пред “Фокус” той заяви, че е поискал два пъти по телефона право на отговор, и когато на са му дали, е отишъл до студиото, но е бил сам.
“Позвъних в централата на БНТ и поисках връзка със студиото, откъдето ме свързаха с редакторка, която ми затвори телефона първия път, много грубо и арогантно. Аз се представих кой съм и казах, че имам право да коментирам, когато бъда засегнат, тъй като съм парламентарно представена партия, а БНТ е държавна телевизия, която се издържа с парите на данъкоплатците – сто милиона лева от републиканския бюджет годишно се отделят за тази телевизия. Вместо да ми даде адекватен отговор, редакторката Катя Тодорова, ми затвори грубо телефона.
Звъннах втори път и казах да не ми затваря телефона, тъй като имам право на обяснение. Телефонът отново ми беше затворен с доста груб израз. Аз отидох до студиото, за да поискам обяснение от дежурен редактор. Вместо обяснение колективът, който работеше там, начело с водещия Бойко Василев, Поли Карастоянова – редактор, и въпросната Катя Тодорова се нахвърлиха много агресивно срещу мен”, твърди Сидеров.
По думите му е пълна спекулация, че е нахлул в студиото. „На всяка карта на народен представител пише, че всички учреждения и институции са длъжни да оказват съдействие на народния представител, а аз бях в качеството си на такъв, тъй като е засегнато името на парламентарната сила, която представлявам”, заяви лидерът на “Атака“. Според него от БНТ излъгали, че Борисов въобще не е споменал името му. “Нещо, което аз ще разследвам докрай, ще поискам запис на „Панорама”, закани се Сидеров.