По първоначални данни Йордан Цонков - Джиджи, роден през 1965 година, е прострелян смъртоносно в столичния квартал "Люлин" около 2 часа през нощта. Убийството е станало на паркинга пред бл. 914. В регистрите на МВР името му се свързва с множество кражби на автомобили и измами, съобщиха от ведомството.
Мъжът е прострелян, докато карал автомобил "Mерцедес". Стреляно е с автоматично оръжие - Калашников през предното стъкло, вследствие на което той е загубил контрол над управлението. Колата се е ударила в стълб на уличното осветление, прегънала го е и се е обърнала на една страна върху него.
На предното стъкло на колата има най-малко 7 дупки от куршуми. Нападателят е стрелял почти от упор, след което, отстъпвайки назад пред движещия се автомобил, е продължил да стреля. Общо изстреляните куршуми са между 10 и 13.
Установено е, че в мерцедеса заедно с простреляния е пътувала и млада жена на име Теодора, която се е отървала само с леки контузии и силна уплаха.
Стрелецът е успял да избяга и самоличността му е неизвестна. На мястото на инцидента снощи се събраха полицейски и пожарни коли, както и автомобили на Бърза помощ.
До 3:00 ч. мерцедесът не беше свален от прегънатия стълб и тялото на водача не беше извадено, предаде още БГНЕС.
Пожарникарите, сред които и жени, изчакваха полицейските експерти първо да извършат оглед на автомобила и мястото на инцидента.
Справка на Дир.бг в регистрите на "Апис" показа, че убитият Йордан Цонков (с бащино име също Цонков) има две фирми - "Панама 2005" ЕООД, която се занимава с търговско посредничество с разнообразни стоки и "Айс М-Джи" ООД, където Джиджи е съсобственик с 42-годишния Методи Борисов. Предметът на дейност на "Айс М-Джи" е търговия с електроуреди и дребни домакински стоки.
Вижте снимки от местопрестъплението