Сидеров дойде във ВУЗ-а в 8,30 ч., 30 минути преди началото на изпита, предаде БГНЕС. Четиримата души от охраната останаха при колата, докато партийния лидер зае предпоследния чин до прозореца в кабинет V-3 на петия етаж на университета. Минутите преди да дойдат членовете на изпитната комисия Сидеров използва да си поприказва с младите си колегите, като не им отказа и последни снимки за спомен.
Точно в 11 часа атакистът излезе от залата усмихнат. “Падна се “Възкресение Христово”. Доволен съм от темата, мисля, че се представих добре. Изписах колкото се полагат листи - 4 страници”, каза той. Сидеров обясни, че без възкресението християнската вяра губи смисъл. “На 5-ти юли е изпитът по българизъм, защото иначе заставаме под властта на депесарите, под едно ново турско робство. Тогава трябва да възкръсне българският дух. Трудно ще стане, но то лесно само зайците се раждат”, каза още лидерът на "Атака".
Сидеров записа да учи Теология в Шумен през 2002-ра година, но прекъсна още в първи курс. През 2007-ма се яви на изпит и възстанови студентски права. Завърши само за 2 години, тъй като бе на индивидуален план. Член на кандидатстуденстския изпит бе областния координатор на "Атака" в Перник доц. Румен Ваташки, който е преподавател в Университета. Днес Ваташки отново бе записан като член на комисията за писмения държавен изпит по Теология, но пред журналисти той заяви, че сутринта си е пуснал молба за отпуск и реално няма да участва в нея, нито ще проверява работата на началника си. Ваташки е и водач на листата на "Атака" в Шумен за предстоящите парламентарни избори.
Вижте снимки от изпита