През час по телевизията се повтарят адресите на 123-те избирателни секции, които са базирани в градовете с най-голяма концентрация на български изселници, като 14 са в Истанбул, а 9 в Бурса. Секциите бяха открити за парламентарните избори в България.
След тази информация следва предупреждението за онези двойни граждани, които ще гласуват по родните си места в България: "Задължително, носете българската лична карта и задграничния си паспорт". Указанията завършват с призивa: "Хайде към урните!". Веднага след това се излъчва агинационен филм с документални кадри от "Голямата екскурзия" към Турция през 1989 година и снимки на лидера на ДПС АХмед Доган, както и на обикновени турци. По време на филма върви песен в която се призовава: "Нека бъдем единни, нека бъдем силни, искаме винаги права и свободи...". "Ние сме равноправни граждани на България, там сме родени, дадохме си живота...имаме правото и ние да се наречем европейци", гласи едно от посланията на филма.
Дискусионно студио от рубриката "Балкански истини" с четирима гости сред които координаторът на ДПС за Турция Енвер Хаджипоглу отговарят на запитванията по обявения телефон за зрители 0212 418 13 13. Зрителите от България звънят и призовават в ефир: Който може да гласува още в 6.00 часа сутринта в Турция и да побърза да пристигне в България, за да гласува пак" и "ДПС този път, трябва да има 70 депутати". Изселникът Мустафа Сезгин обяви по телефона, че "един глас за ДПС е равен на една златна лира" и призова "всеки, който има български документи непременно да използва правото си на глас".