Това са основно наши изселници в Турция, които са двойни граждани и имат право да гласуват на изборите за български парламент. Много от тях вече пристигнаха у нас, за да упражнят своя вот.
Изселниците пристигат в Кърджали с коли и автобуси. Колко са превозните средства, не може да се каже, защото освен автобусите, пътуващи по редовни линии, има и извънредни. Те не се движат по график, спират за минути извън автогарата и веднага потеглят за съседни общини. Броят на автобусите обаче е по-малък в сравнение с предишните парламентарни избори, когато в Кърджали пристигнаха над 200 коли.
За "Хоризонт" изселници от Бурса разказаха, че са тук, за да подменят паспортите си и да гласуват. По думите им съчетават двете неща с почивка у нас, въпреки че в Турция са разкрити 123 изборни бюра. Те отрекоха намеса на изселнически дружества в организацията на пътуването им до България.
Над 220 000 избиратели фигурират в списъците в Кърджали за днешния вот при 146 000 на евроизборите. В града ще гласуват много от мажоритарните кандидати, сред които е лидерът на ДПС Ахмед Доган.