Това съобщиха от Областната полицейска дирекция в Благоевград, цитирани от Дарик.
Няма пострадали членове на семейство Хамбарджийски, съобщиха криминалисти. Не е известно засега кой е подхвърлил бомбата. Иван Хамбарджийски е бил разпитан по случая. Криминалистите са призовали за разпит и близо 20 души от криминалния контингент в Благоевградско. Бързите действия са разпоредени лично от вътрешния министър Михаил Миков.
Иван Хамбарджийски, който е и съдружник на Бирена борса "Бриндо", коментира, че бомбеният атентат е с цел сплашване и е поръчан по всяка вероятност от хора, свързани с петролния бизнес в Югозападна България. Бриндо посочи, че в случая може да е замесен благоевградчанинът Росен Йорданов-Жъчката, който е представител на известна петролна компания, заедно със своя брат Йордан Йорданов.
"Не зареждаме колите, обслужващи семейната ни фирма от бензиностанциите на Йорданови, а от друга голяма верига", бе лаконичният коментар на Иван Хамбарджийски.
На 3 юли срещу Бриндо приключи прокурорска проверка по подаден в полицията сигнал, че е купувал гласове в заведение в "Струмско". Говорителят на Окръжната прокуратура в Благоевград Елка Ататанасова обяви вчера, че наказателно производство срещу Бриндо няма да бъде образувано, тъй като не са установени данни за извършено престъпление.
"Категорично заявявам, че бомбата е хвърлена от лица, имащи бизнес интереси и участие в предизборната кампания, но засега се въздържам от конкретни факти. Уведомил съм лично вътрешния министър Михаил Миков и полицията в Благоевград усилено работи по случая", заяви по-рано Иван Хамбарджийски.