Звездата е носила емблематичния аксесоар по време на турнето си “Виктори“ през 1984 година. Продажбата ще бъде извършена от аукционната къща Profiles In History, чието седалище се намира в Лос Анджелис, съобщи EkipNews.
Ръкавицата, която е важна част от вещите и спомените, свързани с наскоро починалия певец, е инкрустирана с цилиндрични бели мъниста и австрийски кристали, на нея са пришити и 50 светещи лампички, които се захранват от единична батерия, поставена в подгъва на ръкавицата. Аксесоарът е част от класическия сценичен тоалет на краля на попа наречен “Костюм на светлината”.
Светещата ръкавица е специално създадена от дизайнера Тед Шел, който я получава обратно като подарък от Майкъл Джексън през 1986 година. На търга ще бъдат продадени и обсипана с пайети червена блуза, която певецът носи по време на връчването на Американските музикални награди както и множество негови шапки с автографи.
Внезапната смърт на краля на попа предизвика голям интерес към вещите му сред неговите почитатели. Организаторите на аукциона съобщиха, че първоначалната продажна цена на светещата ръкавица е 80 хиляди долара, като се очаква крайната цена на аксесоара да достигне 1 милион долара.
Смъртта на Майкъл Джексън е водеща новина в САЩ и дори на 4-ти юли засенчи обичащия медийните изяви президент Барак Обама, предаде БНР.