Това каза в Несебър финансовият министър Пламен Орешарски, който е водач на листата на БСП в Бургас. Приоритетно наблюдаваме този сектор и твърдя, че той ще остане стабилен, въпреки кризата, увери министърът. Наистина има леко нарастване на броя на т.нар. лоши кредити, но банките имат ресурс да се справят с този пробелем“, каза още Орешарски, цитиран от Econ.bg и money.bg.
Основните въпроси, които жителите на Несебър поставиха пред Пламен Орешарски бяха свързани с ниските пенсии, поскъпването на лекарствата и липсата на политика за насърчаване на младите семейства за придобиване на първо жилище. Истината, е че колкото и да ни се искаше да е по-високо, сегашното ниво на пенсиите е максималното, което можехме да постигнем за този мандат, сподели финансистът. За периода 2005 - 2009 г. увеличението на пенсиите е 80 на сто.
От 1 юли само пенсионерите ще получат увеличение на доходите си. Това е, защото управляващите приемат този ангажимент като един от основните и ще продължат да го спазват и при следващ мандат.