Всички композиции са изпълнени от “Мистерията на българските гласове“, предаде bTV. Композиторът Оливие Деривие е почитател на българския фолклор и поканил ансамбъла да запише музиката към “Сам в тъмното“.
“Получихме тази покана, имахме тази възможност и записахме музиката към тази електронна игра. Това е нещо като предизвикателство към нас, но имаме опит да записваме“, каза проф. д-р Дора Христова, художествен ръководител на ансамбъла.
Атмосферата и визията на играта са мрачни, главният герой трябва да разкрие древни тайни и да се бори със свръхестествени чудовища. Цялото действие в “Сам в тъмното“ нямаше да е същото без завладяващата музика и космическите гласове на българските певици. Сега ансамбълът репетира за официалната премиера на саундтрака към “Сам в тъмното“.
В събота ще пътуваме за Франция, с репетиция, а на следващия ден е всъщност концертът - промоция на тази игра, на музиката, на живо“, каза проф. д-р Христова. Ден преди заминаването за Франция, проф. Дора Христова ще получи орден “Кирил и Методий“ 1-ва степен за особени заслуги в българската култура.