Това е записано в протестно писмо на НОРА, адресирано до председателя на парламента, до главния прокурор и до министъра на правосъдието, съобщи председателят на сдружението "Бъдеще без дрога" Стоян Ненов, цитиран от БТА.
В Бургас средно за една година загиват от свръхдоза десет души, което означава, че за времето, за което Димитър Желязков е признал дейността си, той и приближените му трябва да отговарят за 70 убийства, се посочва в писмото на родителите. В него те настояват за справедлива присъда, "защото законът трябва да служи на обществото, а не на престъпниците".
За невинен човек присъда от четири и година и половина е много, заяви междувременно пред Дарик адвокатът на наркобоса Желязков - Илиян Василев по повод споразумението с прокуратурата. Според защитника делото срещу Очите и групата му е било нужно на управляващите в България, за да покажат пред Брюксел „все пак някакво кретане” в правосъдната област. Василев припомни позицията си, че в делото срещу Димитър Желязков няма никакви доказателства.