Това съобщи бащата на Оля - Георги Мегов пред местния вестник "Посоки", предаде БТА. Чакаме ги след годежа, казват бащата на плевенчанката Георги Мегов и бабата Оля. Бъдещета младоженка е завършила Математическата гимназия в Плевен, след което и Университета за архитектура в столицата, има собствен бизнес. Очакванията са двойката да остане в Плевен два дни, след което да се върне в София. Според роднините говорело се сватба в началото на октомври. Ашраф и Оля обаче заявиха пред бТВ, че ще се женят на 1 декември.
Изненадах се, защото първо не знаех кой и как ги е запознал, после разбрах, че това е била министър Гергана Грънчарова и всичко се е случило на рождения ден на Оля, споделя бащата на бъдещата съпруга на Ашраф. Министър Грънчарова се оказала близка на семейството покрай история на брата на Оля - Любомир, в Дубай.
Той беше един от петимата български компютърни специалисти, завърнали се след година и половина затвор в Обединените арабски емирства. Заедно с Виктор Лазаров, Светозар Колев и Велин Неделчев бяха арестувани в края на 2004 г. след жалба на три банки в Дубай, че източвали кредитни карти. Българите твърдяха, че някой е използвал данните им, но и петимата получиха по 2,5 г. затвор. По-късно наказанията бяха намалени, а през октомври 2005 г. групата беше оправдана.
Днес тази история остава в миналото за сем. Мегови, сега съдбата съдбата им е поднесла друга изненада - сватбата на дъщеря им с д-р Ашраф. Миналата седмица палестинският лекар се закани да съди в ООН Триполи, а междувременно започнаха разпитите на медиците за техните инквизитори в либийския затвор.