Тръмп ”удари” милиардерите с $35 млрд.

Последно обновяване: 10:37 | 18 май 2017
Сн.: БТА
Бил Гейтс – най-богатият човек в света със състояние, което се оценява на 86,8 млрд. долара, е изгубил 1 млрд. долара
Най-богатите хора в света са изгубили 35 млрд. долара в сряда, когато глобалните фондови пазари бяха разтърсени от политическите сътресения в САЩ. stat
Бил Гейтс – най-богатият човек в света със състояние, което се оценява на 86,8 млрд. долара, е изгубил 1 млрд. долара, след като цената на акции на най-големия му холдинг Microsoft се срина с 2,8% - най-сериозния спад от година, съобщава Bloomberg Billionaires Index, цитиран от Инвестор.

Съоснователят на Amazon.com Джеф Безос, на когото по-рано тази седмица не му достигаха само 4 млрд. долара, за да измести Гейтс от лидерското място, спадна до трета позиция, губейки 1,7 млрд. долара заради спад на цената на акциите на компанията с 2,2%.

Испанският магнат и търговец на дребно Амансио Ортега е изгубил 355 млн. евро до края на деня, издигайки се до второ място в класацията с богатство от 83,2 млрд. долара.

Глобалните фондови индекси се сринаха, след като политически сътресения обхванаха Белия дом заради разследването около отношенията на американския президент Доналд Тръмп и уволнението на директора на ФБР Джеймс Коми. Цените на американските акции отбелязаха най-стръмния си спад от септември насам, поведени от технологичния Nasdaq Composite, който слезе надолу с 2,6%. MSCI All-Country World Index се понижи с 1,2%, а банковият сектор се представи най-зле.


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

За климатичните промени и величието


Доналд Тръмп, президент на САЩ, към американците
Еманюел Макрон, президент на Франция, към американците
22%
гласували: 472
78%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

13 март 2018 г.

Доналд Тръмп уволни държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън, като на негово място постави директора на ЦРУ Майк Помпейо.


България през 4-ия мандат на Путин

Емоционално или прагматично ще се развиват отношенията между България и Русия?