Захариева разбрала за КСНС от медиите

Последно обновяване: 09:17 | 13 октомври 2017
Редактор: Таня Тодорова
Сн.: БТА
Екатерина Захариева: При ГЕРБ - ниска безработица и реформи
Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева заяви, че научила от медиите за КСНС при президента. Когато управлява ГЕРБ, безработицата пада, каза тя. stat
Хубаво е да не научаваме от медиите за КСНС, президентската администрация знаеше 3 седмици по-рано, че няма как да отида, отбеляза Екатерина Захариева.

"Имам добри работни отношения с президента. Президентската администрация знаеше 3 седмици по-рано, че няма как да отида. Хубаво е да не научаваме от медиите за КСНС, когато става въпрос за международен ангажимент с 9 министри.
Изпратих доклад и се надявам да продължим дебатите следващата седмица. Там не е имало усещане, че заседанието се блокира.

За да не се случва това втори път, винаги преди да се обяви, се звъни на кабинета. Аз лично разбрах от медиите, след което получихме писмо. Осигурява се кворум“, коментира вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в ефира на bTV.

Тя уточни, че това е работа на президентската администрация. „Убедена съм, че когато продължим във вторник, ще излезем с решения. Всички искаме да успеем с това“, добави Захариева.

Липсата на кворум провали заседание на Консултативния съвет за национална сигурност към президента в понеделник. Държавният глава назначи нова дата - 17 октомври, на която да бъде обсъдено създаването на специален антикорупционен орган в България.

Отсъствието на вицепремиерите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов, както и по-ранното тръгване на министъра на финансите Владислав Горанов, от заседанието на КСНС,  беше обосновано с международни ангажименти на страната ни и на съответните министри.

Премиерът Бойко Борисов реши първо да се занимае с протеста на работниците в „Емко” и дойде с час и половина закъснение.

По думите на Захариева днес, моделът ГЕРБ показва, че когато управлява, безработицата е под 6%. „Правят се реформите, имаме активна външна политика“, допълни вицепремиерът.

За случая с Антон Тодоров, тя припомни, че той се е извинил. „Неслучайно подаде оставка и вече не е народен представител. Тези гейтове на тези хора, не че им омръзна, но ако това е начинът да бъдеш опозиция, то това е представата на БСП. Няма да отговаряме на това, а ще показваме какво правим. Ако това е целта, ние да не успеем да изпълним програмата си, не успяват. Нещата се движат“, коментира Захариева.

За това, че Христо Стоичков вече не е почетен консул на България в Испания, тя поясни, че почетните консули нямат мандати.


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

Опасна ли е Русия за България?


Бойко Борисов, премиер на България, лидер на ГЕРБ
Сергей Станишев, председател на ПЕС, бивш премиер на България
21%
гласували: 180
79%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

4 май 2017

Парламентът гласува кабинетът "Борисов 3".


Експерти се обявиха против европейска отбрана на 2 скорости

Не бива и не трябва да има различна степен за сигурност на гражданите на страните членки на ЕС и различно ниво на отбрана.