Още се работи по споразумението за коалиционен кабинет

Последно обновяване: 13:28 | 20 април 2017
Редактор: Таня Тодорова
Сн.: Bulphoto
Делян Добрев най-вероятно ще е новият министър на икономиката
Продължаваме преговорите, утре ще имаме първия чернови вариант на коалиционното споразумение, съобщи Делян Добрев от ГЕРБ. stat
Близо 2 часа продължиха днес преговорите за съставяне на правителство между ГЕРБ и „Обединени патриоти“ в Народното събрание. Срещата между двете формации се проведе в стаята на ГЕРБ в парламента.

Там бяха тримата съпредседатели на "Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО": Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов, съобщи "Фокус".

Днес постигнахме значителен напредък, надявам се другата седмица да приключим с него, обяви пред журналисти Делян Добрев от ГЕРБ.

В Народното събрание се състоя поредният етап от преговорите между парламентарните партньори, обсъдени са структурата на споразумението и начинът на вземане на решения, разминавания нямало.

И двете страни засега обаче отказаха да уточнят как ще бъдат вземани решенията в коалицията и дали това ще бъде чрез лидерски съвет.

Ще продължим с преговорите, докато не постигнем пълно съгласие по документа, няма как да кажем повече подробности, обясни Добрев.

В споразумението по принцип е залегнала структурата на Министерския съвет, до момента по думите му не е обсъждана клауза, предвиждаща да няма еднолично оттегляне от властта.

По принцип сме заявили и го има в стратегическия документ от 21 страници, че правителството ще е за четири години и нито един от партньорите в него няма самоволно да подава оставка, припомни депутатът от ГЕРБ.

Предстои още работа по коалиционното споразумение между ГЕРБ и "Обединени патриоти", каза пък съпредседателят на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров и добави, че преговорите продължават.


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

Беше ли вотът на недоверие подплътен със сериозни мотиви


Корнелия Нинова
председател на БСП
Цвета Караянчева
председател на Народното събрание
63%
гласували: 54
37%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

25 януари 2018

Не мина исканият от БСП вот на недоверие към правителството. „За“ гласуваха 103 народни представители, „против“ – 131, „въздържал се“ - 0.


Насилената Галина, която писа на Борисов: Измива си ръцете!

Не се надявам на Бойко Борисов, въпреки че му хвърлям ръкавица - измива си ръцете с натиска от подпиращите го на трона псевдопатриоти и синодалните "духовници".