Руски политолог: Наследникът на Путин вече е определен

Последно обновяване: 15:13 | 10 септември 2017
Редактор: Мануел Насименто
Сн.: БТА
Наскоро Владимир Путин назначи Алексей Дюмин за губернатор на Тулска област
Известният руски политолог Валерий Соловей заяви, че президентът Путин ще спечели изборите през 2018 г., но едва ли ще изкара целия срок на този мандат. stat
"Това за него ще е транзитен мандат, той възнамерява да напусне властта по подобие на това, което направи Елцин", казва политологът в интервю за „Собеседник“, цитирано от „Епицентър“.

Той сочи и възможността, ако това не стане, да се стигне до вълнения и протести в обществото и все пак властта да бъде сменена. Соловей е категоричен, че наследникът на руския президент вече е определен и това е Алексей Дюмин.

Дюмин е интересна фигура. Той идва в политиката от Федералната служба за охрана, някои го наричат "невидим" заради съвсем ограничените му появи по обществени събития.

Наскоро Владимир Путин го назначи за губернатор на Тулска област. Преди това е бил в поделението, което лично отговаря за охраната на руския президент и затова се смята за абсолютно доверен и предан на държавния глава на Русия.

Именно затова Валерий Соловей е убеден, че той е истинският приемник на властта в Русия и това вече се знае от службите.

Според Соловей, вече всички в Русия искат промяна на нещата и връщане на страната към нормален живот - в политиката, бизнеса и обществените отношения.

"Всички ще въздъхнат с облекчение, когато това се случи. И парите зад граница - руски и чуждестранни, ще се върнат у нас. Русия ще стане отлично място за правене на бизнес, икономиката ще тръгне нагоре", прогнозира политологът.


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

Кой е спасил българските евреи?


Мария Захарова, говорител на МВнР на Русия
Екатерина Захариева, министър на външните работи на България
21%
гласували: 447
79%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

27 март 2017

Руският опозиционер Алексей Навални е осъден за организиране на протест.


Учени подреждат пъзела ”българско наследство”

12 научни и културни институции се обединяват, за да наредят пъзела на българското наследство чрез изграждане на Център за върхови постижения.