Виетнамска попзвезда се изгаври с Тръмп

Последно обновяване: 21:49 | 11 ноември 2017
Редактор: Димитър Михайлов
Сн.: Getty Images/Guliver Photos
Бар във виетнамския град Дананг, носещ името на Тръмп
Виетнамска музикантка не спази забраната за протести и издигна табела с обидно послание към президента на САЩ Доналд Тръмп. stat
Това се случи, докато автоколоната му минаваше  през Ханой, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Бившата попзвезда Май Кхой бе застанала от едната страна на ханойската улица "Йен Фу" с плакат с надпис "Peace on you Trump", на който думата "peace" (мир) бе задраскана и заменена с "piss" (пикая).

Това стана, в момента когато кортежът на Тръмп мина покрай нея, напускайки летището.

Виетнам, еднопартийна комунистическа държава, забранява всички публични демонстрации - нещо, което продемократично настроената музикантка заяви, че ненавижда.

"Искам да упражня правото си да се изказвам, така че ще направя малък, самотен протест с послание, което искам да отправя", каза Кхой и добави, че е против политиката на Тръмп.

Когато идва тук, той трябва да има възможност да разговаря с активисти, да се запознае със ситуацията с човешките права във Виетнам, но той няма (насрочена) среща с активисти, отбеляза бившата попзвезда.

Миналата година при посещението на експрезидента на САЩ Барак Обама тя се срещна с него, за да обсъдят човешките права на кръгла маса.

Кхой изрази недоволство и от изказванията на Тръмп за жените, особено позорния аудиозапис от 2005 година на разговор с Били Буш.


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

За климатичните промени и величието


Доналд Тръмп, президент на САЩ, към американците
Еманюел Макрон, президент на Франция, към американците
22%
гласували: 417
78%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

18 декември 2017

Доналд Тръмп представи стратегията за национална сигурност на неговото правителство, подчинена на доктрината "Америка на първо място".


Истанбулската конвенция предизвика политически трусове

Истанбулската конвенция предизвика горещи политически сблъсъци.