Тръмп похарчил за юристи почти $700 000 за три месеца

Последно обновяване: 06:10 | 17 юли 2017
Сн.: БТА
Скочили са разходите на американския президент Доналд Тръмп за адвокати
От април до юни 2017 г. екипът на Доналд Тръмп е изразходвал близо 678 000 долара за юридически консултации. stat
Това съобщи сп. "Политико", цитирано от БТА. Изданието се позовава на финансови данни, предоставени от сътрудници на американския президент.

Разходите за юристи, правени от приближените на Тръмп, съществено нараснали, откакто се разследва приписваната на Русия намеса в президентските избори в САЩ.

През първото тримесечие на годината за адвокати били изхарчени само 249 300 долара.

А от началото на президентската си кампания Тръмп изразходвал за юридически услуги общо над 4,5 милиона долара.

Още един адвокат

Държавният глава на САЩ е наел авторитетния адвокат Тай Коб да защитава интересите му във връзка с предполагаеми контакти с руски официални лица.

Коб, който работи във вашингтонската кантора "Хоган Ловълс", ще подпомага личния юрист на държавния глава Марк Касовиц, който не се справя с възложените му задължения, пише вестник "Ню Йорк таймс".

Според всекидневника Касовиц бил упрекван, главно защото продължава да живее и работи в Ню Йорк, далеч от Вашингтон, и съответно не може да отдели за Тръмп достатъчно време.

Освен това Касовиц доста си развалил реномето, отправяйки нецензурни заплахи към човек, който му казал да не брани повече президента по повод предполагаемите му контакти с руснаци.

Защитиха срещата на Доналд Тръмп-младши с рускиня

Един от личните адвокати на Доналд Тръмп, Джей Секулоу, защити срещата на най-големия син на президента на САЩ с руски граждани по време на кампанията за изборите миналата година

Секулоу увери в ефира на няколко американски телевизии, че не е имало нищо незаконно в срещата с участието на Доналд Тръмп-младши през юни миналата година.

Ако срещата е била порочна, защо тогава Сикрет сървис я е разрешила, попита той.

Готовността на Доналд Тръмп-младши да се срещне с руската адвокатка Наталия Веселницкая, с очакването че тя щяла да му даде уличаваща информация за Хилъри Клинтън е най-новият епизод в "сериала" за вероятни връзки на Тръмп с Русия.

***
Асошиейтед прес съобщи по-рано, че Доналд Тръмп вече се замисля сериозно за следващите президентски избори през 2020 г. В края на юни той е организирал парти за събиране на средства за бъдещата си избирателна кампания и успял да привлече за целта близо 10 милиона долара.


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

За климатичните промени и величието


Доналд Тръмп, президент на САЩ, към американците
Еманюел Макрон, президент на Франция, към американците
22%
гласували: 470
78%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

13 март 2018 г.

Доналд Тръмп уволни държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън, като на негово място постави директора на ЦРУ Майк Помпейо.


Западът не отчете манталитета на руснаците, сплоти ги

Постоянно обновявайки резултатите от вчерашните президентски избори, всички руски вестници тази сутрин обръщат внимание на един най-съществен според тях факт.