Москва отвърна на удара на Тереза Мей

Последно обновяване: 19:16 | 14 ноември 2017
Редактор: Мануел Насименто
Сн.: YouTube
Мария Захарова: Вече ни посочват като първа заплаха за световната общност
Мария Захарова окачестви обвиненията на Тереза Мей по адрес на Русия като безотговорни и неоснователни. stat
Прессекретарят на руското МВнР Мария Захарова заяви, че обвиненията срещу Русия, че е основната заплаха за световната общност, отправени от британския министър-председател Тереза Мей, са безотговорни и неоснователни, предаде ТАСС, цитирана от Агенция "Фокус".

„В Москва обърнахме внимание на заявленията на Тереза Мей по отношение на Русия, прозвучали по време на банкет у лорд-кмета на Лондонското Сити на 13 ноември.

Този път нашата страна на скалата „заплаха за световната общност“ вече не се поставя на същото равнище като другите предизвикателства, а на първо място“, заяви Захарова.

„Наборът на тези не е нов, но главното нещо, което ги обединява е безотговорния и неоснователен характер на повдигнатите по отношение на Русия обвинения“, подчерта тя.

Подобни нападки срещу Русия са опит за отвличане на общественото внимание от проблемите у дома, заяви говорителката на руското външно министерство, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Мария Захарова каза, че думите на британския премиер звучат особено "цинично" при положение, че британските действия в Ирак и Либия "причиниха страдание на милиони и дестабилизираха цели региони".

Великобритания е изправена пред трудности след решението да напусне ЕС и "Русия бе избрана да бъде външният враг, необходим за отклоняване на общественото внимание", отбеляза Захарова.


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

Кой е спасил българските евреи?


Мария Захарова, говорител на МВнР на Русия
Екатерина Захариева, министър на външните работи на България
20%
гласували: 434
80%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

27 март 2017

Руският опозиционер Алексей Навални е осъден за организиране на протест.


Туристическият бизнес с въпросителни за втори лифт в Банско

Туроператори и представители на туристическия бранш са сериозно притеснени от възможността за изграждане на втори лифт в Банско.