Нова нощна акция на Валери Симеонов в ”Слънчев бряг” (Видео)

Последно обновяване: 12:58 | 13 август 2017
Редактор: Мануел Насименто
Сн.: Потребител
Нощният живот в Слънчев бряг започва да се нормализира
Под ръководството на вицепремиера Валери Симеонов в „Слънчев бряг“ продължиха проверките на дискотеки, барове и ресторанти, като бяха установени нарушения. stat
Може да се каже, че в събота срещу неделя в центъра на курорта беше много по-тихо, където миналата вечер беше затворена дискотеката „Оксижен“. Останалите култови заведения в централната алея също намалиха децибелите, предаде БНТ.

Съвместни екипи на полиция, НАП, Агенцията за храните, Регионалната здравна инспекция и Инспекцията по труда са установили нови нарушители на различни законови и нормативни актове, регламентиращи дейността на заведенията и хотелите в най-големият ни морски курорт.

Установени са още нарушения на финансовата дисциплина. От НАП са констатирани фискални нарушения и издаване на неистински касови бонове, както и разлика в наличните пари и фискалната памет на касовите апарати.

Имало е и нови случаи на наличие на храни с неясен произход и такива с изтекла давност.

Регистрирани са нарушени изисквания за пожарна безопасност, както и липса на здравни книжки и трудови договори.

Вицепремиерът Валери Симеонов не пожела да съобщи подробности от акцията тази нощ, но потвърди че усилията на контролните органи за въвеждане на ред и спазване на законите в областта на туризма ще продължат.

Вчера той заяви във Фейсбук, че битката за тишина в ”Слънчев бряг” ще бъде война.

В социалните мрежи се появиха и видеокадри, заснети от посетители на клуб „Бедрум“. Някои граждани видимо недоволстват от нощната проверка.

Вижте видео >>>

В понеделник в Бургас Симеонов свиква съвещание на координационния съвет по туризъм и там ще бъдат оповестени резултатите от проверките през изминалите дни.
ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

Опасна ли е Русия за България?


Бойко Борисов, премиер на България, лидер на ГЕРБ
Сергей Станишев, председател на ПЕС, бивш премиер на България
21%
гласували: 181
79%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

4 май 2017

Парламентът гласува кабинетът "Борисов 3".


Бюджет 2018: Пари за образование, здраве и сигурност

В бюджет 2018 повече пари ще има за образование, сигурност и здравеопазване и социалната сфера. Предвидени са пари за бойна техника и АМ "Струма".