Скандал в НС: Фашизъм и политически травестити

Последно обновяване: 10:52 | 19 май 2017
Редактор: Таня Тодорова
Сн.: БТА
Цветан Цветанов и Волен Сидеров защитиха Валери Симеонов
Декларация на левицата стана повод за скандал и обвинения в наглост и фашизъм между ГЕРБ и БСП в парламента. stat
Във времето за парламентарен контрол БСП остро критикуваха неефективната работа на 44-то НС и поискаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради скандала .

В отговор на изявлението на Корнелия Нинова,Антон Тодоров от партията на Бойко Борисов обвини социалистите в "зеещи висини в наглостта, безсрамието".

"БСП е партия, която пее в лицето на своята председателка арията на позора. Тя е директен призив срещу разума и здравия смисъл", реагира от името на ПГ на ГЕРБ депутатът и заяви, че Нинова отдавна е трябвало да бъде на "топло и хладно място".

По думите му БСП е партия със сгрешено име - наследник на небългарската БКП, която се опита да направи България република на СССР, два пъти докара страната до национална катастрофа.

Докато Тодоров четеше текста, групата на "БСП за България" напусна залата.

След изявлението социалистите се върнаха, за да възразят срещу начина на водене на председателстващата заседанието Цвета Караянчева /ГЕРБ/, която бе обвинена в двоен аршин, и да поискат разграничаване на най-голямата политическа сила от думите на нейния депутат.

Това беше декларация на възкръсналия български фашизъм, на Тодоров трябваше да се наложи наказание, да бъде отстранен от залата, поиска Валери Жаблянов.

Колегата му Таско Ерменков обвини Караянчева в двоен аршин, защото прекъсвала БСП, но допускала обвиненията на ГЕРБ. 

"Госпожо председател, не трябва да допускате такива политически травестити да сипят лъжи от трибуната. Той (Тодоров) превръща парламента в цирк", заяви Ерменков.

С тази декларация ГЕРБ се дискредитира, надявам се групата да не стои зад тази декларация, защото това ще е тяхното падение, показва, че в НС има хора, които не уважават избора на българския народ, които обиждат и не знаят за какво са тук, обяви той и атакува Тодоров за това, че "сто пъти се е обръщал като палачинка в тиган".

Не смятам, че след всяка декларация трябва да давате повод на много хора да говорят, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той обвини представителите на БСП, че днес те са задали тона и ако са били коректни и градивни, е трябвало от трибуната да се четат декларации за 24 май.

Правите тази атака, защото видяхте, че това правителство започва истинска работа, заяви пък лидерът на "Атака" Волен Сидеров в декларация от името на "Обединени патриоти". Той подчерта, че се взети мерки, които облекчават туризма семействата с репродуктивни проблеми. И защити Валери Симеонов - с думите, че е лъжа, че има нацистки наклонности.


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

За "шегите" на Обединени патриоти с нацистки уклон


Корнелия Нинова
председател на БСП
Красимир Каракачанов
съпредседател на "Обединени патриоти"
41%
гласували: 134
59%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

18 май 2017

Опозиционни партии в парламента поискаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради нацисткия скандал.


България през 4-ия мандат на Путин

Емоционално или прагматично ще се развиват отношенията между България и Русия?