Сирийският режим отвоюва от джихадистите район в Дамаск

Последно обновяване: 04:22 | 20 март 2017
Сн.: БТА
Над 40 души загинаха миналата седмица, когато ислямски терорист се взриви в съдебната палата в центъра на Дамаск
В контранастъпление вчера сирийските сили си върнаха зает от джихадисти район недалеч от центъра на Дамаск, предадоха ДПА и БТА. stat
По-рано вчера бойци на съюз, воден от Джебхат Фатах ел Шам, бивш сирийски клон на Ал Каида, атакуваха позиции на режима в източния квартал Джобар и напреднаха към съседния площад Абасид.

Това съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП).

Последваха ожесточени сблъсъци и джихадистите за кратко завладяха голям паркинг до площад Абасид, един от входовете към центъра на града.

Ненаименуван източник от силите за сигурност каза за ДПА, че ислямистите първо са извършили два атентата с коли бомби на около 500 метра от източния край на Дамаск.

Трето нападение е извършил терорист самоубиец с шахидски пояс. Загинали са няколко души.

Агенция САНА съобщи, че правителствените сили са отблъснали атаките на терористите срещу военни позиции и жилищни сгради в Джобар.

Според СЦНЧП режимът е нанесъл над 30 въздушни удара по бунтовниците, предаде Франс прес. По данни на неправителствената организация най-малко 20 души са били убити по време на ожесточените боеве през последните 24 часа.

Източни райони на Дамаск са подложени на интензивен обстрел след нападение на бунтовници, съобщи по-късно днес Франс прес, цитирайки СЦНЧП.ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

За химическата атака в Сирия


Рекс Тилърсън
държавен секретар на САЩ
Дмитрий Песков
говорител на руския президент
9%
гласували: 1186
91%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

22 декември 2017

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу доложи на президента Владимир Путин, че заповедта му за изтегляне на руските войски от Сирия е изпълнена.


Активизира се Източният маршрут на мигрантите

Миграционната криза в Европа продължава, независимо от намаляването на миграционните потоци от Северна Африка, Близкия Изток и Азия през 2017 г.