Британец иска политическо убежище у нас заради Брекзит

Последно обновяване: 07:57 | 20 април 2017
Сн.: bTV Media Group
Джонатан Тейлър се тревожи как Брекзит ще се отрази върху живота, който си е избрал
Британец, който от 6 години живее в севлиевското село Крушево заедно с приятелката си, иска политическо убежище у нас, прераде Би Ти Ви. stat
Причина е предстоящото задействане на чл. 50-и от Лисабонския договор и излизането на Великобритания от Европейския съюз.

Джонатан Тейлър, който преди четири години демонстрира привързаност към българските традиции, възпявайки ракията, днес е изправен пред дилема.

„Имаме нужда някой да каже: „Да, вие можете спокойно да останете в България, независимо какво прави Великобритания“, казва той.

Джонатан се опасява, че след Брекзит трябва или да се върне на Острова, където няма нищо, или да разчита на виза, за да остане да живее и работи в България.

„Не искам да съм разменна монета. Аз имам права. Затова съм гневен. Вземат решения за гражданството ми без моето съгласие“, ядосва се той.

Гневен на английската политика, певецът текстописец и нестандартен разказвач на българската история настоява за политическо убежище у нас. От месеци прелиства законите на Европейския съюз и твърди, че има право и ще подаде молба.

„Това е игра с живота на хората и имаме право на недоволство. Какво губя молейки за политическо убежище?! Нищо!“, казва Тейлър.


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

Има ли краен срок за старт на «Брекзит»-а


Жан-Клод Юнкер, председател на Европейската комисия
Франсоа Оланд, президент на Френската република
32%
гласували: 209
68%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

19 декември

Главният преговарящ на ЕС по въпросите на Брекзит Мишел Барние се срещна в София с премиера Бойко Борисов и с членове на правителството.


България през 4-ия мандат на Путин

Емоционално или прагматично ще се развиват отношенията между България и Русия?