Спецпрокурор нищи сделки на зетя на Тръмп

Последно обновяване: 09:41 | 16 юни 2017
Сн.: БТА
Джаред Къшнър със съпругата Иванка Тръмп
Специалният прокурор Робърт Мълър разследва сделки на Джаред Къшнър, зет на американския президент Доналд Тръмп и негов съветник. stat
Това пише, без да сочи имена на източници, "Вашингтон пост", цитиран от БТА.

Така, за втори последователен ден във всекидневника изтичат подробности от разследването на Мълър за това дали Русия се е месила в изборния процес в САЩ през 2016 г.

Вчера "Вашингтон пост" писа, че хора на спецпрокурора, натоварен преди месец със случая, разследват Тръмп по много сериозното в САЩ подозрение "възпрепятстване на правосъдието".

Агенти на ФБР и прокурори проучвали финансови и други сделки не само на Къшнър според днешната публикация.

Те се занимавали и с бившия съветник на Тръмп по националната сигурност Майкъл Флин, с ексшеф на предизборния му щаб Пол Манафорт и с Картър Пейдж, консултант по външнополитическите въпроси по време на кампанията.

Джейми Горелик, адвокат на Къшнър, днес обясни, че е обичайна практика за специалния прокурор да проучва финансова документация в търсене на всичко, свързано с Русия.

Преди време Къшнър изрази готовност да запознае Конгреса с онова, което знае по свързани с Русия въпроси. Той ще направи същото, ако бъде потърсен и във връзка с друго разследване, добавя Горелик.

Къшнър се превърна във важна фигура в правителството с все повече политически отговорности, включващи Канада и Мексико, Китай и мира в Близкия изток, припомня "Вашингтон пост".

Говорителят на Мълър Питър Кар отказал коментар по статията във вестника. Но той предупредил, че специалният ще бъде много строг в случай на неразрешено изнасяне на информация за разследването.


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

За климатичните промени и величието


Доналд Тръмп, президент на САЩ, към американците
Еманюел Макрон, президент на Франция, към американците
22%
гласували: 469
78%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

13 март 2018 г.

Доналд Тръмп уволни държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън, като на негово място постави директора на ЦРУ Майк Помпейо.


Какви са очакванията от предстоящата среща Турция -ЕС?

Ротационният председател на ЕС - българският премиер Бойко Борисов, ще бъде домакин на среща на 26 март в българския черноморски пристанищен град Варна.