Тръмп: Санкциите срещу Пхенян са слаба работа

Последно обновяване: 21:49 | 12 септември 2017
Редактор: Мануел Насименто
Сн.: БТА
Доналд Тръмп: Новите санкции са нищо, в сравнение с това, което в крайна сметка трябва да се направи
Доналд Тръмп заяви, че санкциите срещу Северна Корея „не са голяма работа“ и не е сигурно дали ще имат някакъв ефект. stat
Президентът на САЩ Доналд Тръмп аплодира решението на Съвета за сигурност на ООН да наложи единодушно нови санкции срещу Северна Корея, но се съмнява, дали те ще имат „някакъв ефект“ върху ядрената програма на Пхенян, пише The Hill, цитиран от Агенция "Фокус".

„Това е още една малка стъпка. Не е голяма работа... Не съм сигурен дали това ще има някакъв ефект, но със сигурност беше хубаво, че получихме гласуване 15:0“, заяви американският президент, по време на съвместна пресконференция с премиера на Малайзия, който е на посещение в Белия Дом.

Тръмп заяви, че новите санкции „са нищо, в сравнение с това, което в крайна сметка трябва да се направи“, за да бъдат спрени ядрените амбиции на Пхенян.

Санкциите, наложени чрез резолюция на Съвета за сигурност на ООН в понеделник, са най-тежките налагани на Северна Корея, до този момент.

Те целят да усилят икономическия натиск срещу страната и са отговор на изпитанието на водородна бомба, което проведе режима в Пхенян.

Приетата резолюция бе предложена от САЩ в смекчен вариант и не налага пълна забрана върху вноса на петрол или замразяване на авоарите на правителството и лидера Ким Чен-ун, както първоначално искаше администрацията на американския президент Доналд Тръмп.


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

За климатичните промени и величието


Доналд Тръмп, президент на САЩ, към американците
Еманюел Макрон, президент на Франция, към американците
22%
гласували: 472
78%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

13 март 2018 г.

Доналд Тръмп уволни държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън, като на негово място постави директора на ЦРУ Майк Помпейо.


България през 4-ия мандат на Путин

Емоционално или прагматично ще се развиват отношенията между България и Русия?