Милиардерът Дерипаска съди Алексей Навални

Последно обновяване: 17:13 | 9 февруари 2018
Редактор: Десислава Димитрова
Сн.: БТА
Олег Дерипаска управлява промишления холдинг ”Бейсик Елемент”
Руският милиардер Олег Дерипаска заяви днес, че ще съди опозиционния лидер Алексей Навални за клевета, за да защити "честта и достойнството си". stat
Вчера Навални разпространи видеозапис, в който обвини Дерипаска, че е имал афера с беларуска компаньонка и че е подкупил руския вицепремиер Сергей Приходко, предаде ДПА, цитирана от БТА .

Дерипаска, който управлява промишления холдинг "Бейсик Елемент", заяви, че скандалните лъжливи обвинения са част от планирана кампания за накърняване на репутацията му.

"Тези обвинения нямат нищо общо с действителността и са плод на фантазията на група хора", посочи милиардерът в изявление на страницата си в мрежата Инстаграм.

Навални оглавява протестно движение срещу висшето ръководство на Русия. Властите го лишиха от възможността да се яви на президентските избори през март срещу държавния глава Владимир Путин.

Миналата година името на Олег Дерипаска, който се смята за близък до Путин, беше замесено в скандала с американския президент Доналд Тръмп.


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

Кой е спасил българските евреи?


Мария Захарова, говорител на МВнР на Русия
Екатерина Захариева, министър на външните работи на България
22%
гласували: 491
78%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

27 март 2017

Руският опозиционер Алексей Навални е осъден за организиране на протест.


Активизира се Източният маршрут на мигрантите

Миграционната криза в Европа продължава, независимо от намаляването на миграционните потоци от Северна Африка, Близкия Изток и Азия през 2017 г.