Рейтингът на Путин в Москва и Петербург падна под 60%

Последно обновяване: 12:24 | 7 март 2018
Сн.: БТА
Владимир Путин на посещение в хлебозавод в град Самара
За първи път от началото на предизборната кампания за президентските избори в Русия рейтингът на Владимир Путин слезе под 60% . stat
Това се случи в двата най-големи града на страната-Москва и Санкт Петербург, показват данните на последното проучване на ВЦИОМ, цитирано от "Ведомости".

Според проучването, проведено от 10 януари до 18 февруари в тези две руски столици рейтингът на действащия президент е намалял от 69.7% до 57.1%. Това е второ поредно понижение на рейтинга му в Москва и Санкт Петербург, след като за 2017 година бе регистриран спад от 12%.

"В двата големи града страхът и административния натиск работят по-слабо върху избирателите. Освен това, тук живеят хора от средната класа, имат повече информационни източници и са по-критични към властта", казва Валерий Федоров, шеф на ВЦИОМ.

Източник от Кремъл обяснява намаляването на рейтинга на Путин със слабата му активност в предизборните дебати и някои грешни ходове в кампанията. "Ако за президента гласуват 50% от избирателите в Москва, това ще бъде подвиг. Реално очакваме за цялата страна от 55 до 60% от гласовете", казва източникът.


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

Кой е спасил българските евреи?


Мария Захарова, говорител на МВнР на Русия
Екатерина Захариева, министър на външните работи на България
23%
гласували: 561
77%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

19 март 2018 г.

Над 55 млн. руснаци гласуваха за действащия президент Владимир Путин на изборите в Русия на 18 март. Той печели 4-и мандат със 76,67% от гласовете.


Борисов: Поправете пътищата, да има полицаи в малките селища

Премиерът Борисов свика оперативно заседание за битовата престъпност и пътната мрежа в края на зимния сезон.