Турция вече е платила капаро за руската ПРО С-400

Последно обновяване: 09:13 | 12 септември 2017
Редактор: Виктор Стефанов
Сн.: БТА
С г-н Путин сме решени да довършим процеса на отпускане на кредит, плащане и доставка на ракетите, уверен е Ердоган
Турция вече е платила капаро за системите за противовъздушна отбрана С-400, които предстои да купи от Русия, а подписите под сделката са поставени. stat
Това обяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган пред репортери на връщане от Казахстан, съобщава в. "Хюриет", цитиран от БТА.

Ердоган каза това, след като бе помолен да съобщи какво е актуалното положение със сделката и да коментира публикации в западни медии, че Анкара може да се откаже от покупката на руските ракетни системи.

"Нашите приятели вече са поставили подписи във връзка със (системите) С-400. Доколкото знам е платено и капаро. Процесът от тук насетне ще продължи с отпускането за нас на кредит от Русия. Както г-н Путин, така и аз лично имаме решимост по този въпрос", изтъкна турският президент.

Ердоган заяви още, че никой няма право да обсъжда принципите на Република Турция за независимост на отбранителната промишленост или отбраната, както и нейното независимо решение.

"Ние сами взимаме решенията, касаещи нашата независимост. Наша отговорност е да взимаме сами решения за мерките за отбрана с цел защита на нашата страна и за мерките за сигурност", каза още той.


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

За незаконната търговия с петрол и изострените руско-турски отношения


Владимир Путин
президент на Русия
Реджеп Ердоган
президент на Турция
95%
гласували: 1918
5%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

12 септември 2017

Русия обяви, че ше достави на Турция


Учени подреждат пъзела ”българско наследство”

12 научни и културни институции се обединяват, за да наредят пъзела на българското наследство чрез изграждане на Център за върхови постижения.