Разпитаха премиера за наркотрафикантите в НС

Последно обновяване: 17:35 | 6 декември 2017
Редактор: Надежда Христова
Сн.: БТА
Бойко Борисов дал показания по-късно, защото бил извън страната
Премиерът Бойко Борисов е дал обяснения в Софийска градска прокуратура за думите си за наличие на наркотрафиканти в парламента. stat
Това потвърди пред Дир.бг заместник-градският прокурор Зорница Таскова. 

Министър-председателят е бил призован преди обяд, но от прокуратурата няма да дадат повече информация, тъй като става въпрос за проверка, която ще приключи в рамките на десетина дни.

Тя бе образувана по сигнал на Гражданско движение "Борец" и от движение "Възраждане" заради думите на Борисов: "В парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик и хора, които са купували гласове и то от затворници“. Премиерът обаче отказа да отиде в парламента и да назове въпросните депутати, което отключи скандала, довел до оставката на Димитър Главчев като председател на парламента.

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров съобщи пред журналисти, че Бойко Борисов е призован да даде обяснения днес, но не бе сигурен дали това е станало. 

По думите на Цацаров, показанията на министър-председателя са били забавени единствено, защото той е пътувал извън страната. Разпитът е бил насрочен за днес, защото утре Борисов пак заминава.

Главният прокурор уточни, че ако зависи от него няма да се самосезира за твърденията, защото „тези сигнали малко или много обслужват политически цели”.


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

Беше ли вотът на недоверие подплътен със сериозни мотиви


Корнелия Нинова
председател на БСП
Цвета Караянчева
председател на Народното събрание
63%
гласували: 54
37%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

25 януари 2018

Не мина исканият от БСП вот на недоверие към правителството. „За“ гласуваха 103 народни представители, „против“ – 131, „въздържал се“ - 0.


Има ли разлика между Валери Жаблянов и Георги Марков

Валери Жаблянов беше отстранен от зам.-председателския пост в НС, след като си позволи остри изказвания, които той и БСП маскираха като лично мнение.