В Турция арестуваха журналистка, писала за опита за преврат

Последно обновяване: 06:47 | 17 юли 2017
Сн.: БТА
Момент от речта на турския президент Ердоган за годишнината от неуспелия пуч
Турските власти задържаха журналистка, редактор на регионален вестник, заради нейна статия, критикуваща правителството, предадоха Ройтерс и БТА. stat
В статията е посочено, че кабинетът преувеличава значението на миналогодишния опит за преврат.

Йелиз Корай, редактор на вестник "Коджаели коз" в северозападния окръг Измит, бе задържана в дома й късно в събота, съобщи вестникът на интернет страницата си.

"Някои групи се ядосаха от материала и превърнаха Корай в мишена. Те искат да линчуват Корай за това, което е написала, което е част от правото на свобода на изразяването", пише в съобщението.

В статията си Корай критикува правителството за преувеличаване на събитията от 15 юли миналата година и посочва, че те бледнеят в сравнение със значими събития като Първата световна война и големите битки в турската история.

Никой от вестника или от местната прокуратура не бе достъпен за коментар, отбелязва Ройтерс.

Белезници за виден режисьор

Известният турски продуцент, режисьор, артист и физиотерапевт Мустафа Алтъоклар е задържан вчера от полицията в Истанбул, пише електронното издание на „Хюриет”, цитирано от "Фокус".

Повод са негови мнения в социална мрежа за церемониите, посветени на годишнината от пуча. Главната републиканска прокуратура в Истанбул се е самосезирала и е проучила внимателно написаното от видния турски интелектуалец и медик.

Постановила е той да бъде задържан, което предизвика повишен интерес, смут и недоумение сред обществеността. Името на Мустафа Алтъоклар е свързано с над 20 значими и стойностни проекти в съвременното турско кино.ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

За забраната в Германия на митинги за референдума в Турция


Реджеп Ердоган
президент на Турция
Ангела Меркел
канцлер на Германия
5%
гласували: 803
95%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

17 април 2017

В страната противниците на референдума протестират.


Туристическият бизнес с въпросителни за втори лифт в Банско

Туроператори и представители на туристическия бранш са сериозно притеснени от възможността за изграждане на втори лифт в Банско.