Тръмп иска от Пентагона военен парад във Вашингтон

Последно обновяване: 09:32 | 7 февруари 2018
Сн.: БТА
Доналд Тръмп иска във Вашингтон да се организира военен парад
От Белия дом заявиха, че президентът Доналд Тръмп е наредил на Пентагона да организира военен парад във Вашингтон, предаде Асошиейтед прес, цитирани от Дарик. stat
Вестник „Вашингтон пост“, който пръв съобщи новината, написа, че Тръмп иска тази година в столицата да се състои грандиозен военен парад с войници и танкове.

Говорителка на Белия дом потвърди информацията. Тя каза, че Тръмп иска Пентагонът "да помисли за тържествена проява", която да даде възможност на американците да засвидетелстват почитта си към армията.

Говорител на Пентагона заяви, че ведомството знае за искането и „обмисля вариантите“.

Американското министерство на отбраната оповести, че войната в Афганистан е струвала на данъкоплатците в САЩ средно по 45 милиарда долара на година.

И понеже не се очертава конфликтът да свърши, изглежда тази сметка ще продължи да се плаща още години наред, отбелязва АП. Данните бяха оповестени на изслушване в Конгреса.


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

За климатичните промени и величието


Доналд Тръмп, президент на САЩ, към американците
Еманюел Макрон, президент на Франция, към американците
22%
гласували: 456
78%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

30 януари 2018 г.

Президентът Доналд Тръмп произнесе първата си годишна реч "За състоянието на съюза".


Насилената Галина, която писа на Борисов: Измива си ръцете!

Не се надявам на Бойко Борисов, въпреки че му хвърлям ръкавица - измива си ръцете с натиска от подпиращите го на трона псевдопатриоти и синодалните "духовници".