Продължава борбата с миграцията в Егейско море

Последно обновяване: 19:34 | 16 февруари 2017
Редактор: Мануел Насименто
Сн.: Getty Images/Guliver Photos
Продължава операцията на НАТО за борба с нелегалната миграция
НАТО ще продължи операцията си в Егейско море, независимо от възраженията на Турция, заяви гръцкият министър на отбраната.
Министрите на отбраната на страните от НАТО решиха на заседание в Брюксел да продължат операцията на алианса за борба с нелегалната миграция в Егейско море въпреки възраженията на Турция, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

След заседанието гръцкият министър на отбраната Панос Каменос съобщи, че на срещата е повдигнал въпроса за 15-те хиляди бежанци и мигранти, живеещи на гръцките острови, като е поискал ускоряване на процедурите и продължаване на мандата на силите на НАТО, което било прието от съвета на министрите на отбраната.

Той каза, че абсолютното мнозинство от министрите, с изключение на представителя на Турция, смятат, че тази операция е минала успешно.

"Борбата с нелегалната миграция в присъствието на кораби на НАТО ще продължи, докато от другата страна на морето се намират мигранти и бежанци, желаещи да се прехвърлят в Европа", каза Каменос.

Той благодари на колегите от НАТО, застанали на страната на Гърция, като изтъкна, че тяхното решение е "голям национален успех".


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

За европейските пари и площадките за бежанци


Илияна Йотова
евродепутат
Румяна Бъчварова
министър на вътрешните работи
78%
гласували: 376
22%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

8 февруари 2016

Министрите на вътрешните работи от 15 европейски страни, сред които България, постигнаха съгласие да държат Балканския маршрут за миграция затворен.


Смъртоносните автогонки

Нелегални автогонки има и в Германия и вземат все повече жертви. Шофьорите, които ги организират и причиняват смъртта на други хора, заслужават строги наказания.