Станишева: Замесването ми с Инерком е фалшива новина

Последно обновяване: 18:20 | 8 март 2018
Сн.: Dir.bg
Моника Станишева, собственик на „Актив Груп“
Опитът да бъда замесена с Инерком е фалшива новина, заяви PR-експертът Моника Станишева по повод декларацията на ГЕРБ, в която бе замесено името й. stat
"Като човек с повече от 20-годишен опит в журналистиката и във връзките с обществеността, не съм и подозирала, че технологията на черния ПР ще достигне до такова дъно в стремежа на някои политически сили да се разтоварят от огромното гражданско напрежение", заяви Моника Станишева.

"Късно снощи уважаваният от мен вестник „Капитал“ публикува информация, в която замесва моето име и името на компанията, която управлявам – „Актив Груп“, с Инерком България" и сделката с ЧЕЗ.

Длъжна съм категорично да заявя, че нито аз лично, нито „Актив Груп“ като агенция имаме нещо общо с ПР-обслужването на г-жа Върбакова или притежаваната от нея компания. А опитът да бъда замесена с фирма Инерком категорично е фалшива новина. Добре известно е, че всеки човек с по-висока компютърна грамотност може да промени мета данните на документите във всеки файл.

Учудващо е, че една политическа сила, която претендира да бъде сериозна, може да използва медийни спекулации, непочиващи на факти, за своя политическа декларация. Категорично заявявам, че няма да позволя името ми да бъде замесвано в подобни нелепи сценарии и че всеки, който разпространява неверни твърдения за мен, ще трябва да ги докаже в съда", коментира още Моника Станишева. 


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

Кой стои зад сделката за продажбата на ЧЕЗ


Жельо Бойчев
Зам.-председател на ПГ на „БСП за България“
Бойко Борисов
Министър-председател и лидер на ГЕРБ
86%
гласували: 70
14%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ


Намали ли акцията на Зукърбърг натиска върху Фейсбук?

Може ли медийната акция на Марк Зукърбърг да намали натиска върху Фейсбук?