Тръмп заговори за отнемане на лицензи на медии

Последно обновяване: 20:22 | 11 октомври 2017
Редактор: Мануел Насименто
Сн.: Getty Images/Guliver Photos
Тръмп често прибягва до остри критики към опонентите си
Тръмп искал да увеличи многократно ядрения арсенал на САЩ, съобщи американска телевизия, президентът отрече и я обвини, че разпространява фалшиви новини. stat
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е заявил на среща със съветници по националната сигурност, че иска да увеличи драстично ядрения арсенал на страната, съобщи телевизия Ен Би Си нюз, като се позова на трима служители, присъствали на срещата през юли, предаде БТА.

Разкритието бе направено, когато се очаква резидентът на САЩ да обяви дали ще потвърди ядреното споразумение с Иран, предаде Ройтерс.

Според източниците на Ен Би Си, когато на срещата през юли показали на президента диаграма, илюстрираща колко рязко са намалели американските ядрени оръжия в сравнение с 32-те хиляди през 60-те години, Тръмп заявил, че иска да разполага със същия брой сега.

В момента САЩ разполагат с около 4000 ядрени бойни глави според Федерацията на американските учени.

Тръмп обаче реагира в Туитър, отхвърляйки съобщенията на телевизията.

"Фалшивите новини на Ен Би Си си измислиха историята, че съм искал "десетократно" увеличаване на нашия ядрен арсенал. Чиста измислица, целяща да унижи. Ен Би Си = Си Ен Ен!", написа президентът на САЩ.

"Предвид всички фалшиви информации, произлизащи от Ен Би Си и нейните канали, кога ще е уместно да се поставят под въпрос техните лицензи? Вредни за страната!", добави в Туитър, цитиран от Франс прес.


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

За климатичните промени и величието


Доналд Тръмп, президент на САЩ, към американците
Еманюел Макрон, президент на Франция, към американците
22%
гласували: 456
78%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

30 януари 2018 г.

Президентът Доналд Тръмп произнесе първата си годишна реч "За състоянието на съюза".


Има ли разлика между Валери Жаблянов и Георги Марков

Валери Жаблянов беше отстранен от зам.-председателския пост в НС, след като си позволи остри изказвания, които той и БСП маскираха като лично мнение.