Политик: Феодализираме се, очаквайте частни армии

Последно обновяване: 11:22 | 13 март 2018
Сн.: Скрийншот
Костадин Костадинов и Николай Марков- за и против частните охранители
Законът за частната охранителна дейност противоречи на Конституцията и чрез него държавата ни се отказва от една от основните си функции. stat
Това заяви председателят на партия "Възраждане" Костадин Костадинов в студиото на телевизия "България он ер".

Според него по този начин на практика България вече влиза в един почти неспасяем период на пълзяща феодализация и вече можем да очакваме да се появят и частни армии.

Според Николай Марков, бивш служител в НСО, в малките населени места, където частните охранители се грижат за сигурността на хората, всички жители проявяват разбиране и са доволни.

"На този етап МВР не може да направи това, което може частната охранителна дейност", категоричен беше Марков.

Според Костадин Костадинов полицията има капацитет да се справи с битовата престъпност в селата, но политически чадър над определени хора пречи на това. По думите му при намаляващо население и населени места, а в същото време повече полицаи, няма как това да е невъзможно и даде за пример Румъния.

"Там има специална селска полиция, която на практика ликвидира битовата престъпност за по-малко от 6 месеца", заяви той. Николай Марков пък беше категоричен, че така или иначе системата на МВР не може да бъде заместена от нищо, независимо, че някои населени места ще бъдат поети от частна охрана.


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

Беше ли вотът на недоверие подплътен със сериозни мотиви


Корнелия Нинова
председател на БСП
Цвета Караянчева
председател на Народното събрание
61%
гласували: 66
39%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

25 януари 2018

Не мина исканият от БСП вот на недоверие към правителството. „За“ гласуваха 103 народни представители, „против“ – 131, „въздържал се“ - 0.


Какви са очакванията от предстоящата среща Турция -ЕС?

Ротационният председател на ЕС - българският премиер Бойко Борисов, ще бъде домакин на среща на 26 март в българския черноморски пристанищен град Варна.