Сидеров: Коалицията с ГЕРБ не зависи от Симеонов

Последно обновяване: 18:08 | 8 март 2018
Редактор: Таня Тодорова
Сн.: Bulphoto
Волен Сидеров: Не може да се правят компромиси с вярата
Коалицията с ГЕРБ не зависи от Валери Симеонов, тя може да продължи и без той да е вицепремиер. Това заяви по bTV лидерът на "Атака" Волен Сидеров. stat

Смятам, че е недопустимо да се отправят такива обиди, само си представете за секунда подобни думи да беше казал вицепремиерът Валери Симеонов към главния равин на Израел, дали щеше да е още вицепремиер?

Обаче с православието всичко може, може да се гъбаркаш с него, каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров относно скандалното изказване на Валери Симеонов за руския патриарх Кирил.

Симеонов нарече руския патриарх "второразрядно ченге и хитрец, известен като „цигарения митрополит на Русия”.

За някой духовник може, за друг не може да си говориш каквото искаш - има двойни стандарти, с Русия е позволено да се подиграваш, даже е модна една такава линия да се ругае и да се псува.

Винаги около 3 март стават подобни неща - появява се група хора, които оплюват нашето Освобождение, това са хора, които според мен искат да продължаваме да сме под турско робство. Ние неглижираме ролята на Русия в нашето освобождение и възраждане, коментира Сидеров.

Да посочиш някой духовен водач, да го идентифицираш с държава е неправилно, православието е едно. Нападката е към цялото православие, не сме дорасли да посочим с пръст някой духовник все едно сме на мегдана или в селско кафене, каза още Сидеров.

Поканих Валери Симеонов на нашето заседание вчера, но той не дойде. Не става въпрос да прощавам нещо лично, това е нападка на вярата, когато нападат вярата ти, не може да мълчиш. Не ме интересува кой ще се обиди, аз не защитавам себе си.

Не може да се правят компромиси с вярата, за тази вяра сме се били, този, който напада тази вяра, той иска да продължи турското робство, завърши Сидеров. Той така и не отговори конкретно на въпроса дали смята, че ако вицепремиерът не се извини, трябва да бъде свален.


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

Беше ли вотът на недоверие подплътен със сериозни мотиви


Корнелия Нинова
председател на БСП
Цвета Караянчева
председател на Народното събрание
61%
гласували: 75
39%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

25 януари 2018

Не мина исканият от БСП вот на недоверие към правителството. „За“ гласуваха 103 народни представители, „против“ – 131, „въздържал се“ - 0.


Намали ли акцията на Зукърбърг натиска върху Фейсбук?

Може ли медийната акция на Марк Зукърбърг да намали натиска върху Фейсбук?