Кандидат-общинар ухапа член на избирателна комисия в Москва

Последно обновяване: 10:16 | 11 септември 2017
Сн.: Shutterstock
И в Русия понякога изборните страсти са силни
Един от кандидатите за общински депутати в Москва ухапа член на РИК, съобщи пред журналисти председателят на Московската избирателна комисия Валентин Горбунов. stat
В Дорогомилово, избирателна секция номер 2559, кандидатът от партията "Яблоко" е бил временно отстранен от служителите на реда в секцията.

Преди това, по думите на Горбунов, цитирани от сайта  life.ru, той е атакувал членовете на районната избирателна комисия, сбил се и ухапал един от тях
 
Горбунов също така добави, че мъжът е изведен от избирателната секция и са му снети обяснения.

НТВ съобщава, че Горбунов призова Централната избирателна комисия да включи в бъдещите избирателни фондове средства за закупуване на ваксини срещу бяс, ако такива атаки се повторят.
 
Ръководителят на Московския градски комитет добави, че правоприлагащите органи са се отнесли внимателно към нарушителя.Кандидатът, който е ухапал членовете на ИК, е бил освободен и се е завърнал в секцията, като вече се е държал спокойно и кротко.
 
По-рано беше съобщено, че и в Саратов членовете на избирателната комисия са се сбили, но за щастие там е нямало ухапвания.


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

Кой е спасил българските евреи?


Мария Захарова, говорител на МВнР на Русия
Екатерина Захариева, министър на външните работи на България
21%
гласували: 447
79%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

27 март 2017

Руският опозиционер Алексей Навални е осъден за организиране на протест.


Учени подреждат пъзела ”българско наследство”

12 научни и културни институции се обединяват, за да наредят пъзела на българското наследство чрез изграждане на Център за върхови постижения.