Нови разкрития за влиянието на Русия в изборите в САЩ

Последно обновяване: 08:40 | 6 февруари 2018
Редактор: Таня Тодорова
Сн.: БТА
Конгресменът Адам Шиф нападна президента в Туитър
Конгресната комисия по разузнаването в САЩ гласува за публикуване на документ на демократите по разследването за влиянието на Русия в изборите. stat

Комисията по разузнаването към Камарата на представителите на американския Конгрес единодушно одобри публикуването на документ на демократите с опровержение на сходния документ на републиканците за разследването за намеса на Русия в президентските избори в САЩ през 2016 г., предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Републиканците обвиниха в техния вариант на документа Федералното бюро за разследване и министерството на правосъдието в злоупотреба с власт и действия за злепоставяне на президента Тръмп в това разследване.

Конгресменът Адам Шиф, най-високопоставеният демократ в комисията, съобщи пред журналисти, че документът на демократите ще бъде изпратен в Белия дом и президентът Тръмп ще има пет дни, за да го проучи и да реши дали да бъде публикуван, както направи с републиканския документ миналата седмица.

Шиф каза, че ще е много трудно правителството да блокира публикуването му. Документът на демократите опровергава този на републиканците и отхвърля обвиненията срещу ФБР и министерството на правосъдието.

Шиф посочи, че нападките, които му отправи президентът Тръмп в Туитър са "фалшиви клевети", пише БТА. Президентът го нарече "един от най-големите лъжци и издайници на информация във Вашингтон".

Шиф му отвърна в Туитър: "Господин президент, виждам, че имате натоварена сутрин с "изпълнително време". Вместо да туитвате фалшиви клевети, американският народ би оценил, ако изключите телевизора и помогнете да се реши фондовата криза, да защитите "мечтателите" (имигрантите, влезли незаконно в САЩ като деца) или. . . свършите нещо друго".


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

За климатичните промени и величието


Доналд Тръмп, президент на САЩ, към американците
Еманюел Макрон, президент на Франция, към американците
22%
гласували: 456
78%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

30 януари 2018 г.

Президентът Доналд Тръмп произнесе първата си годишна реч "За състоянието на съюза".


Има ли разлика между Валери Жаблянов и Георги Марков

Валери Жаблянов беше отстранен от зам.-председателския пост в НС, след като си позволи остри изказвания, които той и БСП маскираха като лично мнение.