Бежанци от бунта в Харманли станаха обвиняеми

Последно обновяване: 21:23 | 8 ноември 2017
Редактор: Мануел Насименто
Сн.: БТА
Бежанският център в Харманли, където преди година имаше бунт
Част от бежанците, участвали в бунта в харманлийския лагер преди година, са обвинени за хулиганство и разрушаване на държавно имущество. stat
Обвинени са 21 от участвалите в бунта. Те ще отговарят за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм, и повреда на държавно имущество за около 100 000 лева, предаде БНР.

Четирима са непълнолетни и са под надзора на детска педагогическа стая. Двама са пуснати с подписка, а 15 с парична гаранция от 1000 лева и без право да напускат страната.

Обвинените за безредиците в бежанския лагер в Харманли от миналата година не пребивават в нито един от бежанските центрове в страната, съобщи главният секретар на държавната Агенция за бежанците Валери Йорданов.

Болшинството са изведени от страната. Тези, които протичат по досъдебните производства, съдът е постановил кой с какви мерки да бъде, но в държавната агенция за бежанци в България няма такива настанени лица.

До месец обвинителният акт ще бъде внесен в съда.


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

За отмяната на постановлението за интеграция на бежанците


Емил Радев
евродепутат от ГЕРБ
Валери Жаблянов
БСП
6%
гласували: 236
94%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

8 февруари 2016

Министрите на вътрешните работи от 15 европейски страни, сред които България, постигнаха съгласие да държат Балканския маршрут за миграция затворен.


Западът не отчете манталитета на руснаците, сплоти ги

Постоянно обновявайки резултатите от вчерашните президентски избори, всички руски вестници тази сутрин обръщат внимание на един най-съществен според тях факт.