Двама министри инспектират българо-турската граница

Последно обновяване: 06:27 | 18 март 2017
Редактор: Таня Тодорова
Сн.: Официална фейсбук страница
Оградата на българо-турската граница
Вицепремиерът Стефан Янев и министърът на вътрешните работи Пламен Узунов ще посетят граничните пунктове на българско-турската граница. stat

Двамата ще посетят граничните пунктове в района на Свиленград и Малко Търново, съобщиха от Министерството на отбраната.

След облитане на преградното съоръжение до Малко Търново, с цел да се инспектира от въздуха участъка от границата, се очаква министрите да пристигнат в района на ГКПП-Малко Търново.

Те ще се запознаят на място със ситуацията на граничните пунктове и ще проведат работни срещи с представители на Регионалната дирекция "Гранична полиция"-Малко Търново и офицери от командния състав на формированията от Българската армия, участващи в съвместни действия с МВР.

След посещението в пограничните райони министрите ще дадат брифинг, който ще се състои пред сградата на Граничното полицейско управление-Малко Търново. Изявления за медиите са предвидени след 13.00 часа.

Имаме готовност да се подсили охраната на българо-турската граница, ако това се наложи, заяви в петък служебният премиер Огнян Герджиков.

"Нормално е да имаме такава готовност, тъй като този път като че ли напрежението е 1 градус малко по-високо, но не е нещо изключително“, посочи Герджиков.

На въпрос има ли вероятност да дойдат армейски части и от други държави, понеже сме външна граница на Европейския съюз, премиерът отговори: "До там не сме я докарвали".

ДАНС съобщи по-рано, че отказва достъп до България на трима турски граждани, които смята за заплаха за националната сигурност.


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

За предполагаемия SMS на Борисов до служебния премиер


Бойко Борисов
председател на ГЕРБ
Корнелия Нинова
председател на БСП
25%
гласували: 455
75%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

2 май 2017

Служебният премиер Огнян Герджиков направи отчет на работата на служебния кабинет.


Активизира се Източният маршрут на мигрантите

Миграционната криза в Европа продължава, независимо от намаляването на миграционните потоци от Северна Африка, Близкия Изток и Азия през 2017 г.