Канцлерът на Австрия разнася пици, общува с избирателя

Последно обновяване: 06:06 | 20 април 2017
Сн.: БТА
Подозират австрийският канцлер Кристиан Керн, че замисля предсрочни избори
Канцлерът на Австрия Кристиан Керн прекара цяла вечер в разнасяне на пици във Виена, за да установи обратна връзка с избиратели, предадоха ДПА и БТА. stat
Идеята била да научи какви са тревогите хората, нещо което засилва предположенията, че неговата Австрийска социалдемократическа партия се готви за предсрочни избори.

Керн облече червена униформа на разносвач на пици и посети нищо неподозиращи семейства, с които обсъди политически въпроси.

Обиколката бе записана на видеоклип, който бе пуснат в страницата на Керн във Фейсбук. За първия час клипът е гледан близо 70 000 пъти.

Австрия е в неофициална предизборна кампания, въпреки че редовните парламентарни избори са чак през есента на 2018 г., отбелязва ДПА.

Рекламният ход на Керн породи стотици коментари онлайн, повечето положителни. Но имаше и въпроси дали Керн не се интересува повече от пиар, отколкото от истинска работа. А един скептик нарече видеоклипа "пица популизъм".

Лидерите на социалдемократите и на десноцентристката Австрийска народна партия отричат, че коалиционното им правителство планира да свика предсрочни избори.


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

За лишаването на Полша от право на глас в ЕС


Анджей Дуда
Президент на Полша
Франс Тимерманс
Зам.-председател на ЕК
74%
гласували: 107
26%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

Европейският парламент е единственият орган на ЕС, чиито членове биват пряко избирани, и една от най-големите демократични асамблеи в света. Неговите 751 членове представляват 500 милиона жители на ЕС. Те се избират веднъж на пет години от гласоподавателите в 28 държави-членки.


Борисов припомнил на Мей как Блеър се извинил за Саддам

Премиерът Бойко Борисов е заявил в Брюксел, че са нужни повече доказателства за вината на Русия за отравянето на Сергей Скрипал и не мисли да отзовава дипломати