Лидерите на ЕС се срещат с Ердоган във Варна през март

Последно обновяване: 20:40 | 6 февруари 2018
Редактор: Георги Брандийски
Сн.: БТА
Бойко Борисов, от името на българското председателство на Съвета на ЕС, е приел да бъде посредник на Ердоган с лидерите на ЕС
Лидерите на ЕС потвърдиха, че ще се срещнат с турския президент Реджеп Ердоган във Варна на 26 март. stat
Председателите на Европейския съвет Доналд Туск и на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер са изпратили писмо до Ердоган, в което съобщават, че го канят на срещата в България.

Писмото бе публикувано от говорител на Туск. В текста се посочва, че премиерът Бойко Борисов, от името на българското председателство на Съвета на ЕС, е приел да бъде домакин на работната вечеря, предаде БТА.

ЕС отправя покана към Ердоган за участие, като отбелязва, че Турция полага усилия за решаването на въпроси от вътрешен и европейски характер. Туск и Юнкер допълват, че срещата ще създаде възможност за обсъждането на въпроси от взаимен интерес, както и последните събития в Турция.

Сред тези теми са посочени върховенството на закона и основните права, които са определени като същностни за бъдещите отношения на Анкара с ЕС. Това ще бъде повод и да обменим мнения как нашите отношения да напреднат, на основата на взаимно уважение и общ интерес, се добавя в писмото


Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ


Форум за иновации събра хиляди хора, жадни за нови идеи

Четвъртото издание на форума за иновации Innovation Explorer събра хиляди хора, жадни за нови идеи.