Палестинци се похвалиха с атаката в Ерусалим

Последно обновяване: 19:41 | 9 януари 2017
Редактор: Мануел Насименто
Сн.: БТА
Израелци оплакват жертвите на нападението в Ерусалим
Неизвестна досега палестинска групировка твърди, че стои зад нападението с камион, извършено вчера в Ерусалим, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.
Палестинец вряза камион в израелски военни и уби четирима от тях, а рани други 17, преди да бъде ликвидиран.

Вчера израелският премиер Бенямин Нетаняху каза, че извършителят е бил симпатизант на "Ислямска държава".

Днес в арабска социална медия се появи изявление за поемане на отговорност, подписано от групировка, нарекла се "Групата на мъченика Баха Алиян".

В изявлението за поемане на отговорност се казва, че групата е съставена от палестинци, които нямат връзки извън Палестина. Групировката твърди, че и преди е извършвала атаки и заплашва с нови нападения.

В израелски медии се припомня, че Баха Алиян заедно с Билал Ганем на 13 октомври 2015 г. се качиха в автобус в квартал на Ерусалим, въоръжени с огнестрелно оръжие и нож, и нападнаха пътниците. Те убиха трима души и раниха други трима.

Алиян бе убит на местопрестъплението от израелски охранител, докато Ганем бе арестуван и сега излежава три доживотни присъди плюс още 60 години за това нападение. За Ганем се твърдеше тогава, че е член на "Хамас".


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

За прекратяването на контактите между САЩ и Русия за примирието в Сирия


Джон Кърби
Говорител на Държавния департамент на САЩ
Сергей Лавров
Министър на външните работи на Русия
10%
гласували: 823
90%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

17 януари 2017

Абдулгадир Машарипов е арестуван и е признал вината си за кървавото нападение в клуб „Реина” в Истанбул в новогодишната нощ.


”Щом Русия се гневи, значи ѝ е по-трудно да ни нападне”

Литва пази трагични спомени за престъпленията на германския Вермахт след 1941 г. Отношението към Германия дълго време беше нееднозначно.