Лукарски: Не сме обсъждали да се явим на избори с НФСБ

Последно обновяване: 09:40 | 12 февруари 2018
Редактор: Десислава Димитрова
Сн.: bTV Media Group
Ще трябва да разочаровам любителите на бомбастични новини, каза Божидар Лукарски
Не вярвам да се стигне до предсрочни избори заради Истанбулската конвенция, не сме обсъждали общи стъпки с НФСБ, заяви лидерът на СДС Божидар Лукарски. stat
Вчера лидерът на "Атака" и председател на ПГ на Обединените патриоти прогнозира, че след Европредседателството е възможно да има сътресения в управляващата коалиция и предстоящи предсрочни избори, ако бъде приета Истанбулската конвенция.

“Общественото недоволство е толкова голямо, че обществото няма да издържи. Така че г-н Сидеров е прав - кабинетът ще падне, ако парламентът ратифицира Истанбулската конвенция”, коментира пред в. "24 часа" и вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

"Патриотите отново ще поискат нещо в управлението, което най-вероятно и ще получат. Този вид коалиция ще върви напред. Те доста добре си изиграват картите в тази коалиция. Доста по-добре, отколкото ние в Реформаторския блок, подхождайки може би малко наивно и по-идеалистично", коментира Лукарски пред bTV тази сутрин.

По думите му винаги може да има предсрочни избори, но в момента обстановката не е чак толкова нестабилна, а и не е добре за България по време на европредседателството. След това – времето ще покаже, изтъкна лидерът на синята партия.

"Интересна хипотеза, но ще трябва да разочаровам любителите на бомбастични новини. Излезе една такава в една медия. Не сме водили разговори с НФСБ, не сме обсъждали с г-н Валери Симеонов за бъдещо съвместно явяване на избори или някакви общи политически стъпки. С него съм говорил многократно напоследък, но сме обсъждали само теми, свързани с общото обитаване на сградата на ул. „Раковски” 134", подчерта Лукарски.

И добави, че имат доста добра комуникация със Симеонов, но само на такова ниво.

"Особено във вътрешнополитически план има доста трески за дялане и доста неща, на които трябва да се обърне внимание и не вървят. Едно от нещата, за които не се говори, е тоталният блокаж на еврофондовете", отговори той на въпрос как се справя кабинетът "Борисов 3”.

"Причина за това не е ресорният вицепремиер (Томислав Дончев - б.р.), работил съм с него и знам, че работи добре. Доста от министрите в сегашното правителство не са достатъчно добре подготвени", допълни Божидар Лукарски.
ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

Беше ли вотът на недоверие подплътен със сериозни мотиви


Корнелия Нинова
председател на БСП
Цвета Караянчева
председател на Народното събрание
62%
гласували: 53
38%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

25 януари 2018

Не мина исканият от БСП вот на недоверие към правителството. „За“ гласуваха 103 народни представители, „против“ – 131, „въздържал се“ - 0.


Възражда ли се нацизмът в Европа?

Засилването на крайнодесните течения беше отбелязано от европейски експерти като един от водещите рискове пред Стария континент.