Борисов е оптимист за съдебната реформа

Последно обновяване: 19:19 | 19 май 2017
Редактор: Димитър Михайлов
Бойко Борисов посети и инспектира новостроящата се спортна зала в Шумен в присъствието на кмета Любомир Христов
По всички теми за съдебната система може да се разчита на мен, но по никакъв начин да не се обслужват политически партии, заяви премиерът Борисов. stat
Изявлението е било направено на днешната му среща с председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов .

Премиерът Бойко Борисов, съобщи това в Хитрино, в отговор на журналистически въпрос.

"Разговаряхме по много теми, аз съм оптимист", отбеляза Борисов.

Той изрази увереност, че ще се намери най-доброто възможно решение и "реформата в съдебната система няма да бъде дума, защото хората искат бърз процес и справедливост".

За да се случи това обаче, съдиите е необходимо "да наблюдават и да се самоконтролират , защото никой друг не може да ги контролира за тези безбройни условни присъди".

Ако прокурорите, полицаите и следователите се стегнат и ако се внасят по-добри обвинителни актове ще стане това, което хората очакват, посочи Борисов.

Когато се създават междуличностни конфликти между висши представители на съда, прокуратурата, в следствието преди години и като кърлежи се прилепват към тях малките политически партии и фракции, нищо добро не може да очаква съдебната система и това го казах на господин Панов, уточни Борисов.

В отговор на журналистически въпрос той заяви, че е против всеки, който може да си позволи дори шега на тема Холокост, на тема концентрационни лагери.

В Хитрино Бойко Борисов присъства на официална церемония по първа копка на нови къщи, които ще бъдат изградени на мястото на разрушените от взрива в населеното място. По-късно днес премиерът инспектира строителството на многофункционалната спортна зала в Шумен. В отговор на въпрос по време на инспекцията, свързан с това дали ще бъдат осигурени средства за довършването на Дома за стари хора в областния град, той каза, че няма неизпълнено обещание и припомни какво е направеното в Шумен през последните години. Борисов каза още, че за него Валери Симеонов е честен човек, в отговор на питане за по-резките изказвания на вицепремиера.

По думите на министър-председателя Симеонов има по-рязък изказ, но пък за сметка на това е точен.

В края на инспекцията на обекта кметът на Шумен Любомир Христов покани Борисов през юли месец да присъства на откриването на нов завод в областния град.

По думите на Христов в Индустриалния парк в Шумен се изграждат два големи завода; през юли ще бъде завършен първият, а към края на годината и вторият.

"Предстои изграждането на още три завода или до края на годината ще бъдат открити към 1200 работни места", допълни Христов.


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

За сблъсъка ГЕРБ/БСП на президентските избори


Бойко Борисов
министър-председател
Корнелия Нинова
председател на БСП
28%
гласували: 128
72%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

4 май 2017

Парламентът гласува кабинетът "Борисов 3".


Най-големите атентати в Европа през последните години

Атентатът в Барселона, при който загинаха 13 души, а десетки бяха ранени, върна спомените и за другите терористични актове в Европа през последните години.