Борисов изрази съболезнования за жертвите в Португалия

Последно обновяване: 18:05 | 18 юни 2017
Редактор: Мануел Насименто
Сн.: БТА
Самолети хвърлят тонове вода над горящите горски масиви в Португалия
Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до португалския си колега Антониo Коща. stat
В телеграмата премиерът изразява най-искрените си съболезнования за жертвите на смъртоносните горски пожари, обхванали страната през последното денонощие, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

«Изразяваме своята съпричастност към скръбта на близките на загиналите и пожелаваме бързо възстановяване на пострадалите. От името на българското правителство бих искал да Ви уверя в солидарността на България към народа на Португалия и нашата готовност за оказване на подкрепа и съдействие», се казва в писмото на министър-председателя Бойко Борисов.

Португалия обяви тридневен национален траур, от неделя до вторник, в памет на жертвите на горските пожари, съобщи Франс прес.

По-най нови данни най-малко 62 души са загинали и над 50 са ранени в тези най-смъртоносни в най-новата история на Португалия пожари, избухнали в събота следобед в района на град Педрогао Гранд в централната част на страната.

Правителството обяви, че 360 войници са изпратени в помощ на 700-те огнеборци, предаде Асошиейтед прес. Гасенето на пламъците е затруднявано от горещото време в страната и силния вятър.

Според полицията пожарът вероятно е причинен от мълния, предаде ТАСС, цитирайки в. "Публико".


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

Опасна ли е Русия за България?


Бойко Борисов, премиер на България, лидер на ГЕРБ
Сергей Станишев, председател на ПЕС, бивш премиер на България
21%
гласували: 180
79%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

4 май 2017

Парламентът гласува кабинетът "Борисов 3".


Експерти се обявиха против европейска отбрана на 2 скорости

Не бива и не трябва да има различна степен за сигурност на гражданите на страните членки на ЕС и различно ниво на отбрана.