Турски депутати се сбиха заради операцията в Африн

Последно обновяване: 16:41 | 8 март 2018
Редактор: Надежда Христова
Сн.: Официален профил в Туитър
До боя се стигна, след като депутатът от НДП Махмут Тогрул цитира доклад на „Амнести интърнешънъл“ (Сн. Архив)
Депутати от управляващата партия в Турция и от защитаващата правата на кюрдите се сбиха по време на снощното заседание на Меджлиса, съобщи Hurryiet. stat
Представителите на Партията на справедливостта и развитието и на Народнодемократична партия се нахвърлиха едни срещу други по време на дебати за провежданата от турската армия операция в северозападния сирийския район Африн.

До боя се стигна, след като депутатът от НДП Махмут Тогрул цитира доклад на „Амнести интърнешънъл“ за жертвите сред мирното население в резултат от операцията и призова за спирането й.

„С продължаването на операцията, жертвите сред мирното население се увеличават“, заяви Торгул.

Впоследствие, няколко депутати от ПСР обвиниха Тогрул, че е „говорител на Работническата партия на Кюрдистан (ПКК)“, а заместник-председателят на ПСР Лейла Шахим Уста даде началото на юмручния бой.

Според думите на заместник-председателя на групата на НДП в парламента Филиз Керестециоглу, единственият пострадал след сбиването е Торгул.

Междувременно турската армия и нейните съюзници от „Свободната сирийска армия“ са поели контрол над един от най-големите градове в сирийския район Африн –Джандарис, съобщиха турските медии.

Турските формирования са изтласкали сирийските кюрдски „Отряди за народна самоотбрана“ от центъра на Джандарис, но операциите по прочистване на района продължават.


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

За химическата атака в Сирия


Рекс Тилърсън
държавен секретар на САЩ
Дмитрий Песков
говорител на руския президент
9%
гласували: 1252
91%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

22 декември 2017

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу доложи на президента Владимир Путин, че заповедта му за изтегляне на руските войски от Сирия е изпълнена.


Намали ли акцията на Зукърбърг натиска върху Фейсбук?

Може ли медийната акция на Марк Зукърбърг да намали натиска върху Фейсбук?