Тръмп-младши обвини опоненти за инцидента с жена му

Последно обновяване: 07:02 | 13 февруари 2018
Редактор: Георги Брандийски
Сн.: Getty Images/Guliver Photos
Тръмп-младши изрази благодарност на сътрудниците на Секретната служба на САЩ, на ФБР и на пожарната команда на Ню Йорк
Най-големият син на президента на САЩ Доналд Тръмп нарече отвратителен замисъл на своите опоненти вчерашния инцидент с неговата жена. stat
Ванеса Тръмп постъпи в болница, след като отвори писмо с бял прах, получено в семейното жилище в Ню Йорк. Доналд Тръмп-младши писа това в Туитър, цитиран от ТАСС и БТА.

"Благодарен съм, че Ванеса и моите деца са в безопасност и не са пострадали след невероятно страшната ситуация, възникнала тази сутрин. Наистина е отвратително, че някои хора изразяват противоположни възгледи с помощта на толкова възмутително поведение", писа той.

Тръмп-младши изрази благодарност на сътрудниците на Секретната служба на САЩ, на ФБР и на пожарната команда на Ню Йорк заради техните "решителни действия и слова за подкрепа".

"Техният професионализъм в тази напрегната обстановка ми помогна да преживея този тежък ден", добави той. Неговата сестра Иванка също изрази в Туитър съжаление, че не може лично да утеши Ванеса и децата.

"Никой не заслужава да бъде плашен по този непростителен начин", писа тя.


Бял прах и за Асандж

Основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асандж, който се намира на територията на еквадорското посолство в Лондон, съобщи в Туитър, че миналата седмица е получил плик като този, който вчера пристигна в нюйоркския дом на Ванеса Тръмп - съпругата на най-големия син на президента на САЩ Доналд Тръмп, предаде ТАСС.

"Жената на Доналд Тръмп-младши бе настанена в болница, след като отвори плик с бял прах. Странно е, че аз също получих подобен плик миналия вторник", писа Асандж в Туитър. Той добави, че върху плика е имало американска пощенска марка.

Очаква се днес британски съд да реши да дали да уважи или да отхвърли иска на 46-годишния Асандж да бъде прекратено съдебното производство срещу него. Ако съдът се произнесе в негова полза, това може да открие пътя той да напусне сградата на посолството на Еквадор в британската столица, където се намира от близо 6 години.


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

За климатичните промени и величието


Доналд Тръмп, президент на САЩ, към американците
Еманюел Макрон, президент на Франция, към американците
22%
гласували: 455
78%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

30 януари 2018 г.

Президентът Доналд Тръмп произнесе първата си годишна реч "За състоянието на съюза".


”Святата” република на Радев

Президентът Радев продължава да бомбардира публиката с думи, които тя иска да чуе.